воскресенье, 31 мая 2020 г.

Урок 25 Туризм

БАЖАЮ ЗДОРОВ'Я!
Ми продовжуємо наше дистанційне навчання і  поглиблюємо ваші знання з модуля "Туризм".
      Тема:   «Встановлення намету»
 Місце для намету треба обирати з огляду на вологість ґрунту. Краще підійде хвойний, ніж листяний ліс, і галявина, а не хащі. Вибране місце звільняють від каміння, коріння, шишок та купиння. Ідеальний варіант, якщо ділянка під намет буде горизонтальною, сухою, рівною та м’якою. У гірській місцевості з цією метою ділянку під намет викладають плоским камінням або вирівнюють за допомогою лопати. У крайньому випадку намет ставлять так, щоб голови туристів були вище ніг, а поперек виходу із намету кладеться і закріплюється колода, тоді туристи  у вісні можуть контролювати вихід і не будуть викочуватися із намету.


Як правило, намети встановлюють входом у напрямку вогнища, річки або відкритої місцевості. Якщо немає можливості розбити бівак у місці, зовсім закритому від вітру, намети ставлять задньою стіною до вітру. Якщо майданчик на місці табору вологий,  під днище намету кладуть поліетиленову підстилку.
Встановлювати намети треба до випадання роси, щоб місце під ними було сухим. У дощ встановлюйте їх якомога швидше, щоб не намокла тканина. Якщо під руками є все необхідне – для цього вистачить 2-3 хвилини. Якщо намет немає власного тенту, то його можна приготувати із поліетиле-нової плівки. Оптимальний варіант  плівка розміром 3 х 4. метри.
В лісі краще намет встановлювати між деревами. Тут спочатку між деревами натягують гребінь намету, а потім закріпляється днище та натягуються схили. Правильно встановлений намет, коли стріха не зморщується, підлога не зависає, а стінки не провисають. Із власного досвіду: краще кілки та стійки приготувати із легкого металу ще до походу, тоді менше часу буде витрачатися під час розгортання бівака. Тент кріпити до намету прищіпкою для білизни.

Комментариев нет:

Отправить комментарий