четверг, 30 апреля 2020 г.

Урок 15 Футбол

Бажаю здоров'я!!!

Продовжуємо наше дистанційне навчання в домашніх умовах і сьогодні повторюємо і вивчаємо все про футбол. Читаємо та дивимось відео, пізніше будуть тести з цього модуля, тому все переглядаємо!

Цікаві факти про футбол | Факт дня українською

Вправи з великим м'ячем ведення м’яча внутрішньою та зовнішньою частинами стопи

https://www.youtube.com/watch?v=0jeXhght8dU

Удар зовнішньою частиною підйому
https://www.youtube.com/watch?v=icwEAJm3U7k
https://www.youtube.com/watch?v=FLYxBDfQo0I
Їм часто користуються гравці з довгою стопою (побоюючись зачепити носком землю), а також “клишоногі” – ті, у кого шкарпетки ніг повернені всередину.
Щоб нанести такий удар, потрібно опорну ногу поставити приблизно в 10-15 см збоку і ззаду від м’яча, а б’є повернути носком всередину. Після замаху б’є нога стикається з нижньою частиною футбольного снаряда. У момент удару нога закріплена в гомілковостопному суглобі, а тулуб трохи нахилений вперед.
Висота польоту м’яча залежить від відстані між ним і опорною ногою і від того, наскільки стопа повернута всередину: чим ближче опорна нога і чим більше повернута стопа, тим нижче полетить м’яч.
Удар внутрішньою частиною підйому  
Виконується так само, як удар прямим піднесенням, але в останній момент перед ударом треба розгорнути носок назовні.Часто ця ударна техніка застосовується, коли гравець виявляється на одному з країв поля і хоче виконати навіс на ворота. Адже такому гравцеві не потрібно повертатися обличчям до цілі, як при ударі серединою підйому. Значить, він економить час. Можна нанести такий удар і з прямого розбігу (по відношенню до польоту м’яча). Часто його застосовують футболісти, які не вміють як слід бити прямим піднесенням або мають довгу стопу: при такому ударі зникає небезпека зачепити носком землю, оскільки пальці звернені не до землі, а перебувають під кутом до неї.
Якщо хочеш завдати такого удару правою ногою не вперед, а в бік – вліво від себе, зроби так: Поклади м’яч і встань позаду нього лівим боком до тієї сторони майданчика, куди припускаєш вдарити, зробити пас або навіс. Постав напівзігнуту ліву ногу трохи позаду м’яча і зліва від нього. Праву (б’є) ногу, теж трохи зігнуту, відведи для замаху назад і трохи вправо. Тепер розрахуй розворот гомілковостопного суглоба назовні в момент удару так, щоб удар внутрішньою частиною підйому стопи припав в нижню частину м’яча. Рух рук таке ж, як при ударі прямим піднесенням. М’яч полетить низько, якщо виносити вперед коліно ноги, що б’є. А щоб він летів високо, треба, навпаки, коліно цієї ноги не доводити до м’яча, а бити в його нижню частину. При ударі з розбігу потрібно, щоб розбіг робився по дузі. Положення опорної і ноги, що б’є таке ж, як при ударі з місця.
Різані і Кручений удари дуже люблять застосовувати п’ятиразовий чемпіони світу з футболу – бразильці. М’яч летить в ворота по кривій, тому стає набагато простіше обдурити суперників.
Різаний удар внутрішньою частиною підйому
Підготовка до нього така ж, як при звичайному ударі внутрішньою стороною стопи. Якщо удар наноситься правою ногою, то розбігатися потрібно з лівого боку м’яча. Опорна нога ставиться трохи збоку і за ним. Внутрішньою частиною підйому треба бити по тій частині футбольного снаряда, яка далі від опорної ноги. Нога ніби мимохіть прокочується по м’ячу, надаючи йому обертальний рух навколо своєї осі. Після такого удару круглий повинен летіти вперед, обертаючись навколо своєї осі в ліву сторону.
Різаний удар зовнішньою частиною підйому

Вся підготовка до нього така ж, як до звичайного удару зовнішньою частиною підйому. Але, щоб м’яч летів непрямолінійно, а обертався в зовнішню сторону, потрібно нанести удар не по середині його, а по тій частині, яка ближче до опорної ноги: спершу торкнутися м’яча частиною підйому, яка ближче до пальців, а потім зробити рух б’є ногою в сторону опорної і відірвати ногу від м’яча лише в той момент, коли він, прокотившись по зовнішній частині підйому, виявиться у його середини або трохи далі до п’яти.
Удар п’ятою
Якщо хочеш вдарити по м’ячу п’ятою правої ноги назад, встань позаду нього так, щоб ліва нога стояла з лівого боку від м’яча, а права приблизно на довжину ступні за ним. Шкарпетки обох ніг спрямовані вперед. З цього положення замахнемося правою ногою і занеси її за м’яч (нога проходить над м’ячем або праворуч від нього). Тепер різким рухом назад вдар п’ятою в нижню частину м’яча посередині.
П’ятою правої ноги можеш послати м’яч і вліво від себе. Для цього лівою ногою заступи трохи вперед м’яча так, щоб п’ята виявилася приблизно навпроти середини м’яча. Коліно цієї ноги зігнуто. Тепер потрібно винести вперед і трохи вправо б’є ногу, одночасно розгортаючи назовні її носок до такої міри, щоб п’ята виявилася навпроти середини м’яча. Після цього рухом ноги до м’яча виконується удар. У грі удари п’ятою використовуються найчастіше як несподівані для суперника передачі, а не для удару по воротах.
https://www.youtube.com/watch?v=2kBofSq29lY

Комментариев нет:

Отправить комментарий